2007

U krčkome akvatoriju u organizaciji JK Plav iz Krka, održala se već tradicionalna međunarodna Krčka regata, koeficijenta 1.4 okupivši 45 natjecatelja iz Slovenije i Hrvatske. U dvodnevnom natjecanju održana su jedrenja u kategorijama optimist i laser 4.7. Prvog dana jedrilo se po vjetru od 20 do 22 čvora, a drugi dan po sunčanom vremenu i vjetru od samo 5 čvorova, a održano je svih pet (planiranih) jedrenja. U klasi optimist naši najbolji natjecatelji bili su Toni Banovac iz JK Opatija na trećem mjestu i David Hrabrić iz JK Vihor (Baška) na četvrtom mjestu, dok je prvo mjesto osvojio Slovenac Enej Kocjančić iz JK Jadro (Kopar). Najbolja jedriličarka, ukupno deveta, bila je Helena Purić iz JK Plav (Krk), ispred Valentine Baruce iz JK Jadro (Kopar) i Hane Car iz JK Val (Crikvenica). Treba napomenuti i to da su u ovoj klasi po prvi puta nastupili i mladi jedriličari Flumena, Malinske i Punta. U klasi lase 4.7 koja je okupila pet natjecatelja, slavila je Antonija Mandić iz JK Galeb (Kostrena), ispred Sanjina Šikića iz JK Opatija i Mira Zlatarića iz JK 3. maj (Rijeka).

POREDAK KLASA OPTIMIST: 
1. Enej Kocjančić (Jadro), 2. Maks Vrčaj (Črnomelj), 3. Toni Banovac (Opatija), 4. David Hrabrić (Vihor), 5. Fran Šimac (Sv.Nikola)…

POREDAK KLASA LASER 4.7:
1. Antonija Mandić (Galeb), 2. Sanjin Šikić (Opatija), 3. Miro Zlatarić (3.maj), 4. Dino Stolfa (Galeb), 5. Andrej Vlašić (3.maj). (Milivoj Jurić)

Galerija fotografija