130. godišnjica osnutka

Krčani u svom gradu imaju najstariji  jedriličarski klub na Jadranu. Proslava 130. obljetnice postojanja JK Plav (2006. godine) bila je prava prigoda da se spomenuti podatak iznese na svjetlo dana te da i sami Krčani postanu svjesni činjenice kojom bi se mnogi drugi gradovi zacijelo voljeli dičiti. Aktualni predsjednik kluba, dugogodišnji jedriličar i gradonačelnik Grada Krka Dario Vasilić ističe kako je ponosan što je na čelu tako značajnog i starog sportskog kluba kroz koji su u proteklih 130 godina prošle brojne generacije njegovih sugrađana.
– Dosad se nažalost nismo sustavnije bavili istraživanjem klupske povijesti, a ono na čemu temeljimo spoznaju da smo najstariji jedriličarski klub u nas te drugi u Europi jesu podatci iz Hrvatske sportske enciklopedije, te dokumenti Hrvatske zajednice tehničke kulture koja svoj osnutak temelji upravo na osnutku JK Plav kao i statutu Hrvatskog jedriličarskog saveza u kojem također stoji kako se hrvatsko sportsko jedrenje oslanja na temelje postavljene u Krku, daleke 1876. godine. Sve to daje nam za pravo tvrditi kako su upravo krčki jedriličari prvi započeli sa sustavnim bavljenjem ovim sportom, ističe Vasilić.
Danas klub radi u prostorijama smještenim nedaleko autokampa Ježevac i u njegov je rad uključeno na desetke mladih Krčana koji su upravo ondje naučili sve o moru, vjetrovima, jedrenju, dakle svemu što bi djeca jednog primorskoga grada jednostavno morala znati.